KAŞ KALDIRMA

 

İlk yaşlanma belirtileri göz çevresinde başlar. Derinin elastikiyeti azalır, alın ve göz kapaklarında sarkmalar başlar. Alın ve kaz ayaklarında oluşan kırışıklıklar sizi daha uykulu, üzgün veya yorgun gösterebilir. Kaş kemiğindeki dikey çizgiler sinirli bir görünüme neden olabilir.

Alın ve kaşlar birlikte değerlendirilmelidir. Göz kapaklarının sarkmasının temel nedeni kaşın dış kenarlarının sarkmasıdır. Yüzün üst üçte birlik bölümündeki operasyonlar genellikle kombine olarak yapılır.

Kaş kaldırmak için toksinler uygulanabileceği gibi kalıcı bir etki için ameliyat da yapılabilir.
Toksinlerle kaş kaldırma 1-2 mm’lik bir artış sağlar ve etkisi geçicidir, tekrarlanması gerekir. Üst göz kapağında deri fazlalığı olan hastalarda göz kapaklarının sarkmasını arttırabilir.
Kaşların yerleşimi kadın ve erkekte farklıdır, ameliyat sırasında bu farklılıklara dikkat edilmelidir.
Kaş kaldırma ameliyatı genel anestezi altında ortalama 1-2 saat sürer. İzler saçlı deri içinde yer aldığı için belli olmaz. Dikişler birinci haftadan sonra alınır ancak genellikle eriyen dikişler kullanılır. Hastaneye yatış gerekli değildir.

Silikon iplerle kaş kaldırma:

Kaş kaldırma için bir diğer seçenek de silikon iplerle yapılır.
Lokal veya sedasyon anestezisi altında yapılabilir. Yara izi olmayacak. İşlemin etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte, hastanın dokusuna ve yaş tipine göre 3-4 yıla kadar sürebilmektedir. Silikon ipler enfeksiyona neden olabilir ve enfeksiyon durumunda çıkarılması gerekir. İplikler emilmez ve silikon polimer yapısından dolayı daha az reaksiyona girerler.
Ameliyat sonrasında asimetriler olabilir, başın orta kısmında geçici uyuşmalara neden olabilir.

makeup